online apotheek & drogist

Verzending €4,95
gratis boven €70
Veilig betalen met iDeal of overschrijving

Anticonceptiepil


Anticonceptiepil: Nu aanmelden en krijg de anticonceptiepil gratis bezorgd.

Heeft u de anticonceptiepil voorgeschreven gekregen? Meld u eenmalig aan en krijg voortaan alle herhaalrecepten van uw medicijn gratis bezorgd. Voortaan zult u altijd het medicijn op tijd in huis hebben. Van het bestellen en bezorgen van medicijnen tot aan het declareren van de kosten bij uw zorgverzekeraar, OpenApotheek doet het werk voor u.

Anticonceptiepil: Wat is het?

De anticonceptiepil is een zeer betrouwbare methode om zwangerschap te voorkomen. De werkzame stoffen in een anticonceptiepil zijn ethinylestradiol en levonorgestrel. Dit zijn hormonen die lijken op de hormonen die in de eierstokken van een vrouw worden aangemaakt (oestrogeen en progestageen). De anticonceptiepil is in verschillede varianten te verkrijgen. Ze verschillen in het aantal microgram oestrogeenhormoon dat dit medicijn bevat.

De anticonceptiepil remt of voorkomt de rijping van de eicel in de eileiders, waardoor er geen rijpe eicel gevormd zal worden tijdens de eerste fase van de menstruatiecyclus. Ook remt of voorkomt de anticonceptiepil de eisprong. Hierdoor zal er halverwege de menstruatiecyclus geen eicel vrij kunnen komen in de eileider. Door het veranderen van het slijm van de baarmoederhals, zorgt de anticonceptiepil ervoor dat zaadcellen moeilijker in de baarmoeder en eileiders terechtkomen. Ten slotte verandert de anticonceptiepil de samenstelling van de baarmoederwand. Hierdoor kan een bevruchte eicel moeilijk of niet innestelen in de baarmoederwand.

Anticonceptiepil: Gebruik

Voor de juiste dosering en het juiste gebruik dient u altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter te kijken. Meestal bevat de anticonceptiepil een strip met 21 pillen. Daarna volgt de pauzeweek. Sommige merken hebben strips met 22 pillen en een pauzeweek van zes dagen. Ook zijn er strips met 28 pillen. De laatste vier pillen bevatten dan geen hormonen. Als u de anticonceptiepil met 21 (22) pillen in een strip gebruikt, wacht dan 7 (6) dagen als de strip leeg is. In deze week zal er een bloeding optreden die op een menstruatie lijkt. Na deze 7 (6) begint u weer met een nieuwe strip van de anticonceptiepil. Als er 28 pillen op een strip zitten, moet u meteen met de volgende strip beginnen als de vorige strip leeg is. Ook bij het gebruik van deze anticonceptiepil zult u een bloeding krijgen. Deze zal tussen de 24ste en 28ste dag plaatsvinden.

Anticonceptiepil: Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen bij het gebruik van de anticonceptiepil zijn buikkrampen, misselijkheid, pijnlijke borsten en vaginaal bloedverlies buiten de stopweek. Voor een volledig overzicht van de bijwerkingen dient u in de bijsluiter te kijken.

Soms

Buikkramp, misselijkheid en pijnlijke borsten. Over het algemeen gaan deze bijwerkingen vanzelf weer over. Als u na 3 maanden nog steeds last van deze bijwerkingen heeft, moet u uw arts raadplegen.
Vaginaal bloedverlies buiten de stopweek. Over het algemeen zullen de tussentijdse bloedingen binnen 3 tot 6 maanden over gaan. Neem contact op met uw arts als dit voor u niet het geval is. De tussentijdse bloedingen hebben geen effect op de betrouwbaarheid van de pil, mits u deze niet vergeten bent in te nemen.
Hoofdpijn of migraine.

Zelden

Wegblijven van de menstruatie. Als de menstruatie 2 keer achter elkaar weg blijft, is het verstandig om te controleren of u zwanger bent.
Wazig zicht of dubbelzien.
Stemmingswisselingen.

Anticonceptiepil: Beperkingen

Anticonceptiepil en autorijden: U mag gewoon autorijden tijdens het gebruik van de anticonceptiepil.
Anticonceptiepil en alcohol: Er zijn geen beperkingen wat betreft alcohol.
Anticonceptiepil en voedsel: Er zijn geen beperkingen wat betreft voedsel.
Anticonceptiepil en zwangerschap: Als u zwanger bent of binnenkort zwanger wilt worden, mag u dit medicijn niet gebruiken. Het wordt juist gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Als de menstruatie wegblijft, kunt u controleren of u zwanger bent. Wellicht bent u de pil een keer vergeten in te nemen of heeft u last gehad van braken of diarree. In dit geval kan de betrouwbaarheid van dit medicijn zijn verminderd.

Anticonceptiepil: Bestellen

Heeft uw arts u de anticonceptiepil voorgeschreven? Maak dan nu een account aan en krijg de anticonceptiepil gratis bezorgd.

Anticonceptiepil: Belangrijkste termen

Anticonceptiepil soorten
Anticonceptiepil vergeten
Soorten anticonceptiepil
Anticonceptiepil bijwerkingen
Anticonceptiepil merken
Bijwerkingen anticonceptiepil
Lichte anticonceptiepil
Werking anticonceptiepil
Anticonceptiepil yasmin
Anticonceptiepil bestellen
Prijs anticonceptiepil