online apotheek & drogist

Verzending €4,95
gratis boven €70
Veilig betalen met iDeal of overschrijving

Nortrilen


Nortrilen: Nu aanmelden en krijg Nortrilen gratis bezorgd.

Heeft u Nortrilen voorgeschreven gekregen? Meld u eenmalig aan en krijg voortaan alle herhaalrecepten van uw medicijn gratis bezorgd. Voortaan zult u altijd het medicijn op tijd in huis hebben. Van het bestellen en bezorgen van medicijnen tot aan het declareren van de kosten bij uw zorgverzekeraar, OpenApotheek doet het werk voor u.

Nortrilen: Wat is het?

Nortrilen is de merknaam van het medicijn nortriptyline dat tot de tricyclische antidepressiva behoort. De werkzame stof in Nortrilen heeft een gunstig effect op de werking van bepaalde hersenstoffen. Deze hersenstoffen spelen onder andere een belangrijke rol bij de hersenfuncties die onze stemmingen en emoties bepalen. Nortrilen is sinds 1963 internationaal op de markt en op recept in tabletten verkrijgbaar. Het wordt door artsen voorgeschreven bij depressie, zenuwpijn, rookverslaving en ADHD.

Nortrilen: Gebruik

Voor de juiste dosering en het juiste gebruik dient u altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter te kijken. U kunt Nortrilen tabletten verdeeld over de dag innemen. Als u last heeft slaapstoornissen, moet u de laatste dosis uiterlijk ’s middags innemen. Neem de tabletten heel in met ruim water of een andere alcoholvrije vloeistof. Als u Nortrilen gebruikt bij depressiviteit, moet u na 6 weken effect merken. Als dit niet het geval is, overleg dan met uw arts. Als het medicijn wel aanslaat, moet u het meestal 6 maanden of langer blijven gebruiken. Als u Nortrilen bij een rookverslaving gebruikt, moet u dit medicijn waarschijnlijk maximaal 12 weken gebruiken. U moet Nortrilen bij zenuwpijn net zolang gebruiken tot deze pijn weg is. Dit kan wel maanden tot jaren duren.

Nortrilen: Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen bij het gebruik van Nortrilen zijn een droge mond, trillen, verstopping, misselijkheid en duizeligheid. Voor een volledig overzicht van de bijwerkingen dient u in de bijsluiter te kijken.

Regelmatig

Een droge mond. Dit komt omdat u door dit medicijn minder speeksel aan zult maken. Door kauwgom te kauwen of op ijsblokjes te zuigen, kunt u de speekselproductie bevorderen. Als u last heeft van deze bijwerking, moet u uw tanden extra goed poetsen en flossen, omdat u een verhoogt risico op gaatjes heeft.

Verstopping. U kunt dit verminderen door vezelrijk voedsel te eten en veel (water) te drinken.

Duizeligheid. Over het algemeen gaat deze bijwerking na enkele dagen tot weken weer over. Uw lichaam zal dan ingesteld zijn op de lagere bloeddruk.

Soms

Trillende handen.

Overmatig zweten.

Misselijkheid.

Zelden

Vermoeidheid en verminderde concentratie.

Nortrilen: Beperkingen

Nortrilen en autorijden: Rijd zeker geen auto gedurende de eerste 2 weken dat u Nortrilen gebruikt. Dit medicijn kan bijwerkingen veroorzaken als wazig zicht, sufheid, slaperigheid en verwardheid. Als u hier na 2 weken nog steeds last van heeft, neem dan geen deel aan het verkeer.

Nortrilen en alcohol: Omdat alcohol het versuffende effect van dit medicijn versterkt, wordt het aangeraden om het gebruik van alcohol te beperken en het liever helemaal niet meer te drinken.

Nortrilen en voedsel: Er zijn geen beperkingen wat betreft voedsel.

Nortrilen en zwangerschap: Er is nog te weinig bekend over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap om met zekerheid te kunnen zeggen dat het veilig is. Het is echter wel bekend dat het medicijn uw kind kan bereiken via de placenta. Gebruik dit medicijn dus alleen in overleg met uw arts als u zwanger bent of binnenkort zwanger wilt worden.

Nortrilen: Bestellen

Heeft uw arts u Nortrilen voorgeschreven? Maak dan nu een account aan en krijg Nortrilen gratis bezorgd.

Nortrilen: Belangrijkste termen

Nortrilen bijwerkingen
✔ Nortrilen bijsluiter
Nortrilen stoppen met roken
✔ Nortrilen spiegel
Nortrilen dosering
✔ Nortrilen afbouwen
Nortrilen roken
✔ Nortrilen gebruik
Nortrilen 10 mg
✔ Nortrilen 50 mg