online apotheek & drogist

Verzending €4,95
gratis boven €70
Veilig betalen met iDeal of overschrijving

Oxycontin


Oxycontin: Nu aanmelden en krijg Oxycontin gratis bezorgd.

Heeft u Oxycontin voorgeschreven gekregen? Meld u eenmalig aan en krijg voortaan alle herhaalrecepten van uw medicijn gratis bezorgd. Voortaan zult u altijd het medicijn op tijd in huis hebben. Van het bestellen en bezorgen van medicijnen tot aan het declareren van de kosten bij uw zorgverzekeraar, OpenApotheek doet het werk voor u.

Oxycontin: Wat is het?

Oxycontin is net als Oxynorm een merknaam van het medicijn oxycodon. Oxycontin is sinds 1917 internationaal op de markt en op recept verkrijgbaar in (smelt)tabletten, capsules, drank en injecties. Het behoort tot de morfineachtige pijnstillers of opiaten. Oxycontin heeft een sterk pijnstillende werking via het centrale zenuwstelsel. Vanwege de aard van de werking en bijwerkingen valt dit medicijn volledig onder de Opiumwet. Artsen schrijven dit medicijn voor bij pijn. Oxycontin wordt meestal gebruikt als morfine niet voldoet bij pijnbestrijding.

Oxycontin: Gebruik

Voor de juiste dosering en het juiste gebruik dient u altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter te kijken. Het maakt niet uit op welke tijdstippen u Oxycontin inneemt. Het wordt aangeraden om dit medicijn niet altijd op dezelfde tijden in te nemen en niet te wachten tot de pijn weer toeneemt. Dit medicijn dient net zo lang gebruikt te worden als uw arts aangeeft. Het is mogelijk om Oxycontin jarenlang te gebruiken. Het is niet handig om in 1 keer te stoppen met dit medicijn, omdat u dan ontwenningsverschijnselen kunt vertonen. Stop daarom altijd in overleg met uw arts.

Oxycontin: Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen bij het gebruik van Oxycontin zijn slaperigheid, verstopping en maag- en darmklachten. Voor een volledig overzicht van de bijwerkingen dient u in de bijsluiter te kijken.

Soms

■ Slaperigheid, vermoeidheid en sufheid. Omdat uw reactie- en concentratievermogen hierdoor zijn aangetast, is het onverstandig om risicovolle activiteiten te ondernemen.
■ Verstopping. Door veel vezelrijk voedsel te eten en veel (water) te drinken, kunt de deze bijwerking verminderen. Neem contact op met uw arts als u veel last blijft houden van verstopping.
■ Moeilijk kunnen plassen.
■ Maag- en darmklachten, zoals diarree, misselijkheid en braken. Over het algemeen verdwijnen deze bijwerkingen weer als uw lichaam gewend is aan het medicijn. Neem contact op met uw arts als u hier na enkele weken nog steeds last van heeft.

Zelden

■ Duizeligheid.
■ Droge mond. Als u hier last van heeft, moet u uw tanden extra goed poetsen en flossen, omdat u een vergrootte kans op gaatjes heeft.

Oxycontin: Beperkingen

Oxycontin en autorijden: Oxycontin heeft invloed op uw reactievermogen. Rijd zeker geen auto gedurende de eerste 2 weken dat u dit medicijn gebruikt. Meestal bent u na deze 2 weken gewend aan het medicijn en kunt u weer deelnemen aan het verkeer. U dient zelf te beoordelen hoeveel last u van de bijwerkingen heeft. Rijd ook na de eerste 2 weken geen auto als u nog te veel last van deze bijwerkingen heeft.

Oxycontin en alcohol: Omdat alcohol het versuffende effect van Oxycontin verstrekt, wordt aangeraden om het gebruik van alcohol te beperken en het liever helemaal niet meer te drinken.

Oxycontin en voedsel: Hier zijn geen beperkingen voor.

Oxycontin en zwangerschap: Bij kortdurend gebruikt tijdens de eerste 8 maanden van de zwangerschap, zal dit medicijn geen schade toebrengen aan de baby. Bij langdurig gebruik bestaat echter het risico dat de baby verslaafd is en na de geboorte ontwenningsverschijnselen heeft. U mag dit medicijn niet meer gebruiken na de 8ste maand van de zwangerschap. Het kan dan namelijk de ademhaling van de baby bemoeilijken en de bevalling vertragen.

Oxycontin: Bestellen

Heeft uw arts u Oxycontin voorgeschreven? Maak dan nu een account aan en krijg Oxycontin gratis bezorgd.

Oxycontin: Belangrijkste termen

✔ Oxycontin 10 mg
✔ Oxycontin kopen
✔ Oxycontin bijwerkingen
✔ Oxycontin 5 mg
✔ Oxycontin bijsluiter
✔ Oxycontin wiki
✔ Oxycontin tabletten
✔ Oxycontin drugs
✔ Oxycontin dosering
✔ Oxycontin werking