online apotheek & drogist

Verzending €4,95
gratis boven €70
Veilig betalen met iDeal of overschrijving

Prednison


Prednison: Nu aanmelden en krijg prednison gratis bezorgd.

Heeft u prednison voorgeschreven gekregen? Meld u eenmalig aan en krijg voortaan alle herhaalrecepten van uw medicijn gratis bezorgd. Voortaan zult u altijd het medicijn op tijd in huis hebben. Van het bestellen en bezorgen van medicijnen tot aan het declareren van de kosten bij uw zorgverzekeraar, OpenApotheek doet het werk voor u.

Prednison: Wat is het?

Prednison is een geneesmiddel dat tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden behoort. Het remt ontstekingsreacties en allergische reacties. Daarnaast onderdrukt dit medicijn auto-immuunreacties op lichaamseigen stoffen na orgaan- of weefseltransplantaties. Prednison wordt in de lever omgezet in de actieve vorm prednisolon. Daarom wordt tegenwoordig meestal prednisolon voorgeschreven, in plaats van prednison. Dit medicijn is sinds 1954 internationaal op de markt en op recept verkrijgbaar onder de merknaam Lodotra (tabletten met vertraagde afgifte) en als het merkloze Prednison (gewone tabletten).

Dit medicijn wordt bij zeer veel aandoeningen toegepast waarbij ontstekingsverschijnselen een rol spelen, zoals astma, COPD, reuma, bepaalde bloedziekten, ziekte van Crohn en allergische reacties. Artsen schrijven prednison meestal voor als stootkuur. Dit is een behandeling van enkele dagen tot 2 weken met een wat grotere dosis dan bij de meeste langdurige behandelingen. Het is echter ook mogelijk dat dit medicijn voor een langdurige behandeling wordt voorgeschreven.

Prednison: Gebruik

Voor de juiste dosering en het juiste gebruik dient u altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter te kijken. Het wordt aangeraden om prednison vlak voor of tijdens een maaltijd in te nemen, omdat u dan minder kans op maagklachten heeft. U kunt de tabletten eventueel met een lepel vla of yoghurt innemen tegen de bittere smaak.

De gewone tabletten kunt u meteen innemen wanneer u ze in huis heeft gehaald. Soms moet u dit medicijn in het begin 2 to 4 keer per dag innemen om eraan te wennen. Als u eraan gewend bent, kunt u de dagelijkse dosis in 1 keer innemen. Prednison tabletten met vertraagde afgifte (Lodotra) moet u ’s avonds voor het slapengaan innemen.

Prednison: Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen bij het gebruik van prednison zijn maag- en darmklachten, tijdelijke verandering in gevoel en een verhoogde oogboldruk. Voor een volledig overzicht van de bijwerkingen dient u in de bijsluiter te kijken.

Soms

Maag- en darmklachten, zoals winderigheid, diarree, braken en misselijkheid. Door het medicijn vlak voor of tijdens de maaltijd in te nemen, kunt u deze bijwerkingen voorkomen.

Tijdelijke verandering in gevoel en stemming.

Slecht genezende wonden. Ook heeft u meer kans op infecties met bacteriën, virussen of schimmels, omdat dit medicijn de ontstekingsverschijnselen tegen gaat. U zult daarom minder snel doorhebben of u hier last van heeft.

Een verhoogde oogboldruk. Deze bijwerking treedt voornamelijk op bij personen die hier gevoelig voor zijn.

Dunner wordende huid.

Prednison: Beperkingen

Prednison en autorijden: U kunt gewoon autorijden tijdens het gebruik van prednison.

Prednison en alcohol: Er zijn geen beperkingen wat betreft alcohol.

Prednison en voedsel: Er zijn geen beperkingen wat betreft voedsel.

Prednison en zwangerschap: Soms is het mogelijk om een korte stootkuur te volgen als u zwanger bent of binnenkort zwanger wilt worden. Omdat het gebruik van dit medicijn een effect kan hebben op de groei van het kind, mag u het alleen gebruiken na overleg met uw arts.

Prednison: Bestellen

Heeft uw arts u prednison voorgeschreven? Maak dan nu een account aan en krijg dit medicijn gratis bezorgd.

Prednison: Belangrijkste termen

Prednison bijwerkingen
Prednison en alcohol
Prednison stootkuur
Prednison injectie
Prednisonkuur
Prednison bijsluiter
Prednison hond
Prednison afbouwschema
Prednison longontsteking
Prednison voor honden
Prednison Prednisolon